Rijschool voor je kind

Wat is een goede rijschool?

Rijschool voor je kind zoeken is een hele opgave. Nederland telt nogal veel rijscholen, maar bij welke autorijschool laat jij je kind lessen? Veel ouders kiezen voor een rijschool die door vrienden of kennissen wordt aanbevolen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het de beste optie is. Verkeersschool Society verzorgt meer dan 25 jaar rijles in Amstelveen en omgeving. Ons kracht zit ‘m in het aanbieden van betaalbaar kwaliteit. Op deze pagina geven we wat meer inzicht waaraan een goede rijschool moet voldoen.

Even wat feiten

Tegenwoordig mag je kind vanaf 16 jaar op theorie examen en rijlessen nemen (2toDrive) vanaf 16,5 jaar. Het praktijkexamen mag plaatsvinden vanaf het zeventiende levensjaar maar alleen indien je kind geslaagd is voor het theorie-examen. Vanaf dat moment mag hij/zij onder begeleiding van een ‘coach’ (bijvoorbeeld een ouder) de weg op. Kinderen van 18 jaar of ouder mogen zelfstandig rijden. Jaarlijks begeleiden wij vele jongeren onder 18 jaar.

Slagingskans rijschool: Hoeveel is dat waard?

Natuurlijk zegt de slagingskans bij een rijschool vrij veel. Belangrijk is dat je kind zich bij de rijinstructeur op zijn/haar gemak voelt en dat de lesstof goed wordt overgebracht. Daarom raden we je aan om te letten op de wijze waarop rijles gegeven wordt; bijna elke rijschool gebruikt weer zijn eigen lesmethode. Bij rijschool A ga je meteen de weg op terwijl je bij rijschool B op een parkeerterrein begint. Hieronder hebben wij nog wat belangrijke punten opgesomd. Geef je kind de mogelijkheid om een gratis proefles bij ons te nemen.

Nog meer aandachtspunten voor ouders:

  • Hoe worden de lessen opgebouwd?
  • Uit hoeveel minuten bestaat een les?
  • Krijgt je kind een vaste rijinstructeur en auto?
  • Werkt de rijschool met een les instructiekaart?
  • Hoeveel rijlessen per week kan je kind nemen?
  • Is de rijschool bij de BOVAG aangesloten?
  • Heeft de rijinstructeur een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)?

Schrijf je zoon of dochter hier in voor een gratis Proefles!

ONLINE THEORIE GESPREID BETALEN Wij verzorgen ook spoedopleidingen in 2 tot 8 weken!