Tussentijdse toets

Tussentijdse toets vergroot de kans om in 1x te slagen

Een Tussentijdse toets is een echte aanrader! Het is een proefexamen afgenomen door het CBR om jouw niveau te bepalen. Van de examinator krijg je advies en je kan vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Bijkomend voordeel is dat je alvast kan wennen aan de examensituatie waardoor nervositeit wordt weggenomen.

Een TTT kan je afleggen wanneer je theorie op zak hebt en op zo’n 2/3 deel van de rijopleiding zit.

Wel of niet een Tussentijdse toets?

Behalve bij het afnemen van een Totaalpakket heb je bij Society de keuzevrijheid om wel of niet voor een TTT te kiezen. Het is echter wel aan te raden gezien je hierdoor sneller op examen kan en de kans vergroot om in 1x te slagen. Een TTT kan voor verschillende redenen worden ingezet. De rijinstructeur zal je hierbij zo goed mogelijk proberen te adviseren.

Hoe gaat een Tussentijdse Toets in z’n werk?

Wanneer de dag is aangebroken ga je samen met de rijinstructeur naar het CBR. Samen loop je de examenzaal binnen. Na begroeting volgt een inleidend gesprek om vervolgens naar de auto te lopen. Voordat de rit van ongeveer 40 minuten begint, krijg je eerst nog een ogentest en een paar vragen over de auto. Na de rit volgt een driehoek gesprek. Je krijgt dan alle verbeterpunten te horen en of je wel of niet vrijstelling hebt gehaald. Je ontvangt de uitslag via mail zodat je later alles rustig op je gemak kan doornemen. In totaal duurt het geheel ongeveer 55 minuten. (video)

Hieronder een kleine opsomming waarom een Tussentijdse Toets bij het CBR aan te raden is:

– Niveau bepaling
– Advies van de examinator
– Vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen
– Wennen aan de examen situatie waardoor nervositeit afneemt
– Kans vergroten om in 1 keer te slagen

Schrijf je hier in voor een gratis Proefles en overtuig jezelf!

ONLINE THEORIE GESPREID BETALEN Wij verzorgen ook spoedopleidingen in 2 tot 8 weken!