Faalangst

Faalangst begeleiding

Faalangst wordt erg onderschat terwijl het om serieus aandacht vraagt. Verkeersschool Society biedt faalangst begeleiding voor mensen met rijangst of faalangst. Angst om de weg op te gaan kan vele oorzaken hebben. Het horen, zien of meemaken van bepaalde gebeurtenissen kan een grote rol hierin spelen. In de meeste gevallen is angst weg te nemen door stapsgewijs naar een drukkere omgeving te groeien. Met behulp van een rijinstructeur naast je, leer je je angsten te overwinnen.

Positieve en Negatieve faalangst

Naast angst om te rijden hebben we ook met faalangst te maken. Faalangst onderscheidt zich in een positieve en negatieve angst. Negatieve faalangst is angst om het niet goed te doen in situaties waarin je wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Positieve faalangst vertaalt zich juist in een drang om het beter te doen.

Wanneer we angst gaan onderscheiden komen we angst als toestand en angst als karaktereigenschap tegen. Rijexamen angst valt onder angst als toestand. Dit heeft o.a. te maken met nervositeit wat weer door “nu moet ik het laten zien” ontstaat.

Zoals je kan lezen komt er het een en ander bij kijken. Wij van Society hebben Faalangst trainingen met succes doorlopen en behaald. Meld je aan voor een intake/proefles en laat je door Society begeleiden!

Een tijdje niet gereden? Kies dan voor een opfriscursus! 

Je bent in het bezit van een rijbewijs, maar hebt al een tijd niet achter het stuur gezeten. Verkeersschool Society geeft trainingen om de praktische kennis snel weer op peil te brengen. Alles om ons heen verandert snel en de wegen worden zeker niet overgeslagen. Vergeet niet dat het steeds drukker wordt op de weg. Juist hierdoor zal je steeds sneller moeten handelen zonder lang na te denken. Meld je aan voor een aangepast opfris programma.

Schrijf je hier in voor een gratis Proefles!

ONLINE THEORIE GESPREID BETALEN Wij verzorgen ook spoedopleidingen in 2 tot 8 weken!