faalangst

Faalangst

Faalangst

Je kan het wel maar durft niet? Dan is een aangepast examen waarschijnlijk iets voor jou. Voor wie is een aangepast examen geschikt en wat houdt het in om faalangstig te zijn? Volgens onderzoeksgegevens lijdt ongeveer 10% van de leerlingen aan een gezonde vorm van faalangst.

Faalangst onderscheidt zich in een positieve en negatieve angst. Negatieve faalangst is angst om het niet goed te doen in situaties waarin je wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Positieve faalangst vertaalt zich juist in een drang om het beter te doen.

Wanneer we angst gaan onderscheiden komen we angst als toestand en angst als karaktereigenschap tegen. Rijexamenangst valt onder angst als toestand. Dit heeft o.a. te maken met nervositeit wat weer door “nu moet ik het laten zien” ontstaat.

Gelukkig zijn wij van Verkeersschool Society faalangst gespecialiseerd. We kunnen tijdens de rijlessen vrij snel achter komen wie faalangstig is. Mocht dit het geval zijn dan zullen wij adviseren om een aangepast examen aan te vragen. Dit is een examen – afgenomen door het CBR – waarbij de examinator anders dan een regulier examen te werk gaat.

De rijinstructeur kan je uiteraard hier meer over vertellen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord!