2toDrive

Autorijles vanaf 16,5 jaar

Wil jij ook op je 16e starten met autorijles? Dan is 2toDrive iets voor jou! Jaarlijks schrijven wij tientallen jongeren in en zijn daar met veel plezier mee aan het werk. Het is een leuke aanwinst gezien je op een jonge leeftijd achter het stuur mag zitten. Je moet je echter wel aan bepaalde regels houden om op 16,5 jaar te beginnen met rijles.

Theorie certificaat

Wanneer 16 jaar wordt mag  je voor het autorijbewijs het theorie-examen aanvragen. Dat betekent dat je voor die tijd al in je studieboeken kan duiken. Op tijd starten met je theorie blijkt in de praktijk erg zinvol te zijn. Tijdens de rijlessen weet je dan namelijk al hoe de verkeersregels in elkaar steken en daar doe jij je voordeel mee. Zodra je de leeftijd van 16,5 jaar bereikt hebt mag je autorijles nemen.

Praktijk examen afleggen

Zodra je 17 jaar oud wordt en in het bezit bent van je theorie mag je het praktijkexamen afleggen voor rijbewijs B. Slaag je voor het praktijkexamen dan ben jij als 17-jarige in het bezit van een echt autorijbewijs! Je mag dan onder begeleiding gaan autorijden totdat je 18 wordt. Daarna mag je zelfstandig gaan autorijden.

Rijden onder begeleiding

Ben je nog geen 18 maar wel in het bezit van een rijbewijs B dan mag je onder begeleiding van een coach een auto besturen. Een coach is iemand die aan een aantal regels voldoet en onder andere op jouw persoonlijke begeleiderspas vermeld staat. Op de begeleiderspas kunnen maximaal 5 begeleiders (coaches) worden vermeld.

Kan iedereen een begeleider (coach) worden?

Om een begeleider te worden zijn er een aantal voorwaarden waaraan men moet voldoen. De voorwaarden lees je hieronder.

  • Minimaal 5 jaar in bezit van Nederlands rijbewijs
  • Minimaal 27 jaar oud
  • Ingeschreven zijn in Nederland
  • Geen strafrechtelijke veroordeling voor verkeersovertredingen (4 jaar)
  • 4 Jaar geen alcohol cursus hoeven te hebben gevolgd
  • 4 jaar geen gedragscursus hoeven te hebben gevolgd
  • Geen ongeldigverklaring (rijvaardigheid of rijgeschiktheid) (4 jaar)
  • Niet onder invloed zijn van drugs, alcohol of medicijnen
  • Geldig rijbewijs kunnen tonen

Meld je aan en begin meteen met het halen van jouw rijbewijs!

Je kan je aanmelden wanneer je 16,5 jaar oud bent en in Amstelveen of omgeving woont. We beginnen altijd eerst met een kennismaking door middel van een intake/proefles. Daarna gaan we aan de slag!

Schrijf je hier in voor een gratis Proefles en overtuig jezelf!

ONLINE THEORIE GESPREID BETALEN Wij verzorgen ook spoedopleidingen in 2 tot 8 weken!